lördag 30 november 2013

Författarjulbord!

Oj vad dålig jag var på att ta bilder. Länkar till Åsas blogg istället, hon var minsann föredömlig och tog massor av fina bilder:)

Jag måste erkänna en sak. Jag tycker alltid att det är lite läskigt innan jag går på såna häringa författartillställningar. Inte för att jag är rädd för att jag inte kommer att ha kul. Inte för att jag är rädd för att känna mig utanför. Om jag ska vara ärlig vet jag inte exakt vad jag är rädd för, förutom att den lilla delen av mig som är blyg (jo, jag har en) ju egentligen inte känner någon. Inte på riktigt.

Kanske är jag rädd för att bli avundsjuk? För att missunna någon framgång eller jämföra skrivframgångar och komma tillkorta? Och visst skulle jag ljuga om jag sa att det inte förekom en enda sådan känsla under kvällen. Men det som är så befriande, det som gör det hela så roligt, är att den delen är så försvinnande liten. För när osäkerheten sticker upp sitt fula lilla tryne blir den genast nedslagen i skorna av allt det andra. Av engagerade diskussioner om betydelsen av klasstillhörighet, av underbara historier om hur någon blev antagen, eller av den gemensamma sympatin för den kollega som haft svårt med sitt sista manus.

Stämningen som växer fram runt bordet är fylld av respekt, beundran och värme. För de val vi gör, de liv vi lever, alla olika, men med en gemensam nämnare som blir tydligare och tydligare för varje runda som tas till det propfulla julbordet på Gondolen. Vi kämpar. Fy fan, vad vi kämpar. Någon genom att skriva på den lilla tid som finns efter man har lagt barnen, någon genom att sluta jobba och gå all-in på skrivandet, någon genom att hitta just sitt sätt att kunna leva med orden.

Tack för att jag fick vara med.
Tack för att ni delar med er.
Tack för att ni slår ner min osäkerhet i skorna.

Gott var det också.
Kram på er

Pernilla Alm
Simona Ahrnstedt
Josefin Alhström
Åsa Schwarz Ahlin
Pamela Andersson Alselind
Carina Bergfeldt
Susanne Boll
Anna Fredriksson
Caroline Eriksson
Sandra Gustavsson
Agnes Hellström
Catharina Ingelman-Sundberg
Colette van Luik
Ninni Olofsdotter Schulman

PS. Er jag inte hann prata med, jag tar gärna en lunch på torsdagar i Vasastan. Annars hoppas jag vi ses nästa år:)

4 kommentarer:

 1. Tack själv, Marika. Hoppas vi båda (tre, för Catharina kommer ju också ut samtidigt) syns på lite evenemang under våren. Tjoho!!

  SvaraRadera
 2. Ja, det gör vi! Och lycka till med slutspurten nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Som sagt: kort men intensivt :)

  SvaraRadera
 4. Eller hur Sandra:) Så ytterst förvirrande att du inte är med på Fejan! Men nu har jag fixat lista som den ska vara, förstås. Kram

  SvaraRadera